Відділ естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів

Бібліотека для дитини - це книга, інформація, допомога у навчанні. Однак, сучасна бібліотека створює також творчий простір для проведення дозвілля дітей. Саме тому і був створений відділ «Естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів». Домінуючою функцію якого є культуротворча діяльність, а саме пошук, виявлення та розвиток творчих здібностей дітей, організація змістовного дозвілля користувачів.
ЛАСКАВО ПРОСИМО!!!

неділю, 28 червня 2015 р.

З Днем молоді!

Щиро вітаю з Днем молоді!

Бути молодим прекрасно, Ви це і самі чудово знаєте, але не забувайте, що бути молодим означає ще й бути незалежним, бути неупередженим, бути безстрашним, вірити в свої сили і знати, що немає нічого недосяжного.
Молодість — це час мрій і надій, пошуку свого життєвого шляху, бажання діяти, дивувати світ своїми 
сміливими ідеями і досягненнями. 
Успіхів Вам в усіх справах і починаннях, любові, щастя, невичерпної енергії та оптимізму!!!


суботу, 27 червня 2015 р.

Вітаю Вас з державним святом – Днем Конституції України!


Я — українка. Є у мене право
На рідну мову та свою державу, 
На гордий прапор золотисто-синій, 
На щастя жити у такій країні.
Я — українка. Право знати маю
Про тих, кого героями вважаю, 
Що людство рятували від руїни, —
Синів і дочок, гідних України.
Я — українка. Хочу право мати
Завжди усе, що думаю, казати, 
На незалежну та міцну державу, 
На все, що гарантовано по праву.
Я — українка. І моє це право
Любити землю горду й величаву, 
Та дух свободи набирати в груди.
Я — українка. Була нею, є, і буду!


   28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла  Основний Закон Держави - Конституцію України.
   Доля і щастя народу та кожної людини залежить від того, якою буде Конституція, бо всі інші закони, розпорядження не повинні суперечити Конституції. Основному Закону України - Конституції - повинні підкорятися всі, сумлінно виконувати все, що вимагає Закон.



четвер, 11 червня 2015 р.

Подорож до казкового світу Долинщини!!!

Казка – це світ чарівний та незвичний.
Казка – це диво, сповнене краси.

Поринь у казку – це ж бо так цікаво, 
Це справді свято, радість для душі.


  Дорогі друзі, постійні читачі блогу, ким би ми не були і скільки б нам не було років, у кожному з нас завжди живе частинка тієї маленької людини, яка широко відкритими очима щиро дивиться на світ, вірить у добрих фей та чудеса. Навіть коли виростаємо, ця віра завжди залишається з нами, як і наше дитинство. І сьогодні я хочу поділитися з вами тими емоціями та почуттями, які отримала 10 червня 2015 року завітавши до Долинської районної бібліотеки для дітей на свято "Казки".
 Коли ми о 9-й годині ранку під'їхали до бібліотеки, то побачили перед закладом дуже багато казкових героїв, саме вони допомогли нам зануритись у казку і завітати в гості до принців і принцес, королів і королев, добрих звірят, чарівників. Ми разом з ними та місцевими жителями вишукувались в колону і попрямували до Парку залізничників, де мало продовжитися свято. Під час ходи було дуже весело і гамірно, ми крокували під бій барабанів, з усіх боків лунали кричалки дітей, клоуни всім дарували повітряні кульки, чарівні посмішки та гарний настрій.




 Коли колона підійшла до місця призначення Казкар, Віні Пух, П’ятачок та Пеппі Довгапанчоха розпочали святкову програму. Всі виступи, до речі, їх було більше двадцяти, викликали бурхливі оплески, засвітили безліч посмішок на обличчях глядачів. Свято дитячої казки пройшло з надзвичайним успіхом, адже саме в цей страшний для України час, казка згуртовує українців і водночас братає з іншими народами, бо у всьому світі цінується закладена в казці і мораль, любов і повага до людини, до мужнього оборонця добра і краси, захисника рідної землі. Казка виховує синів і дочок нашого народу як треба по правді жити і творити добро. 




 Почесними гостями свята були голова районної державної адміністрації Ірина Бондаренко, голова районної ради Лілія Бабенко, заступник міського голови Микола Гронт, директор обласної бібліотеки для дітей ім. А.П.Гайдара Таїсія Манжула, начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини райдержадміністрації Людмила Кащеєва та місцева казкарка Зоя Петрикович.
 Одночасно з концертною програмою працювали арт – майданчики з боді - арту та імпровізована художня майстерня, де всі бажаючі змогли спробувати себе у ролі художника.





 Кожна дитина, кожен дорослий відчув ту неймовірну атмосферу, яка панувала у парку. Свято виявилося неперевершеним, гамірним, цікавим, різнокольоровим, справжнім дитячим!
 Я щиро дякую директору районної бібліотеки для дітей Свірсі Ларисі Іванівні та всім організаторам і учасникам такого чудового дитячого свята!
 Хай надія і віра в себе і в свої сили надихає Вас на творчість, реалізацію задуманих планів. Успіхів Вам і удачі, щастя і благополуччя, казкових мрій в душі й мирного неба над головою!














 

неділю, 7 червня 2015 р.

Літо у бібліотеці–найяскравіша, кольорова і багатозвучна пора року!!!


Хай струни святково бринять знову й знову,

І радість не гасне в юних серцях,

Промінчиком сонця торкне веселково

І щастю дитини не буде кінця.

  Пролунав останній дзвоник, сповістивши про завершення навчального року, а дитяча бібліотека гостинно відчиняє двері для своїх читачів, для знайомства, подорожей та відпочинку. Адже літо – найяскравіша, кольорова і багатозвучна пора року.  Але провести всі сонячні дні вдома перед телевізором і комп’ютером – це залишитися без казкових емоцій, нових друзів, різноманітних розваг, захоплюючих пригод і поїздок . 
  Бібліотекарі невтомно дбають про те, щоб відпочинок дітей був змістовним, насиченим, сповненим творчих пошуків та нових вражень, відкриттів, їм хочеться хоч трішечки здійснити дитячі мрії, створити умови для цікавого відпочинку. І їм це вдається – діти мають можливість подивитися цікаві, пізнавально-розважальні, повчальні презентації, добрі та веселі мультфільми, віртуальні подорожі, взяти участь у вікторинах, голосних читаннях, поспівати у караоке, погратися з клоунами та врешті - решт знайти нових друзів і гарно та корисно провести час в улюбленій дитячій бібліотеці!!! 
  Тож завітайте до казкового будиночку. Ми завжди раді зустрічі з вами! Чекаємо! Місце зустрічі-Улюблена Дитяча Бібліотека!!!