Відділ естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів

Бібліотека для дитини - це книга, інформація, допомога у навчанні. Однак, сучасна бібліотека створює також творчий простір для проведення дозвілля дітей. Саме тому і був створений відділ «Естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів». Домінуючою функцію якого є культуротворча діяльність, а саме пошук, виявлення та розвиток творчих здібностей дітей, організація змістовного дозвілля користувачів.
ЛАСКАВО ПРОСИМО!!!

середу, 29 жовтня 2014 р.

ЯК ЦІКАВО ВІДСВЯТКУВАТИ ХЕЛЛОУЇН!!!???

   Одним з новомодних свят, яке захоплено відзначається молодим поколінням в Україні став Хеллоуїн. Цей язичницький кельтський обряд здійснюється щорічно, у ніч 31 жовтня, і є не чим іншим, як святкуванням на честь закінчення збору врожаю, а також на честь відкриття воріт в зиму.


   Також ця ніч вважається однією з найнебезпечніших у році. Адже за повір’ям, саме в цей період відбувається «розмиття» кордону, що розділяє світи живих і мертвих. Вважається, що в цю ніч наш світ заполоняють привиди померлих, а також злі духи. Для того щоб сховатися від всієї «нечисті», люди здавна гасили в своїх будинках вогнища, перемазувались в сажі і маскувалися за допомогою дивних костюмів і масок.
   У сучасному світі святкування Хеллоуїна приділяють належну увагу, відмінний привід для розваги. Ти можеш відзначити цей день, просто зібравшись з друзями і організувавши свій персональний «шабаш» для того, щоб підняти настрій.


   Що потрібно для «правильного» святкування Дня всіх святих або Хеллоуїна? Оскільки невід’ємним атрибутом свята Хеллоуїна є світильник, виконаний з гарбуза, вам з друзями просто не обійтися без цього чудового овоча! Акуратно зріж у гарбуза верхівку, звільни її від вмісту (гарбузова м’якоть і насіння), намагаючись домогтися максимально чистих внутрішніх стінок овоча. Потім вирізьбиш «обличчя» свого світильника. Для цього виконай трикутні отвори – очі, вискалений рот і провал носа. Чим зловісніше буде виглядати твій світильник, тим більша кількість злих духів ви з друзями віджахнете від себе в ніч Хеллоуїна. Кінцевий етап оформлення – свічка, акуратно встановлена ​​всередині гарбуза, а також повернута на місце зрізана верхівка.




   Важливою умовою для повноцінного святкування Хеллоуїна є також якісне створення обраного тобою образу, що включає в себе вибір костюма та нанесення макіяжу для Хеллоуїна. Оскільки свято присвячується різним святим, духам, а також потойбічним силам, зазвичай люди віддають перевагу образам відьом, вампірів, скелетів, воскреслих мерців і вовкулаків.
   Якщо ж тобі неприємні всі ці не дуже позитивні персонажі, можна підібрати собі наряд чарівниці, феї і т. д. Причому зовсім не обов’язково купувати вже готові, дорогі костюми, ти можете проявити творчу фантазію і спробувати створити оригінальне вбрання самостійно.


   Для того, щоб правильно нанести грим, тобі необхідно максимально точно визначити для себе, який саме результат для тебе є найбільш бажаним на цьому святі. Приміром, грим феї для дівчат може звестися до нанесення звичайного макіяжу, а от образ відьми або вовкулака вимагає більш грунтовного «фарбування» обличчя, щоб твій персонаж виглядав максимально переконливо.


 Присвятивши ніч цьому чудовому святу, не забудь вранці задути свічку в світильнику-гарбузі, змити свій грим і повернутися до життя звичайного, мирного! Удачі тобі в цю найстрашнішу ніч року!

P.S. Своїх дівчат, ми одягли так.....





Немає коментарів:

Дописати коментар