Відділ естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів

Бібліотека для дитини - це книга, інформація, допомога у навчанні. Однак, сучасна бібліотека створює також творчий простір для проведення дозвілля дітей. Саме тому і був створений відділ «Естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів». Домінуючою функцію якого є культуротворча діяльність, а саме пошук, виявлення та розвиток творчих здібностей дітей, організація змістовного дозвілля користувачів.
ЛАСКАВО ПРОСИМО!!!

четвер, 9 жовтня 2014 р.

День художника

Щороку у другу неділю жовтня майстри пензля відзначають День художника України. У 2014 році вони будуть приймати привітання 12 жовтня. А 9 жовтня у відділі естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів до дня художника, у рамках засідання творчої майстерні «Талановиті пальчики»,  відбувся майстер-клас «Дивовижна квітка» петриківський розпис. Цього разу до бібліотеки завітала майстриня Наталія Миколаївна, яка поділилася своїм досвідом з учнями гімназії   ім.Т.Г. Шевченка. Ідея майстер-класу виникла не випадково, адже декоративний розпис є одним з найяскравіших видів народного мистецтва, яке здавна поширене в Україні. Він особливо цінний для виховання та розвитку підростаючого покоління.  Наталія Миколаївна в свою чергу розповіла про художню композицію, про особливості змішування фарб та їх нанесення на паперову поверхню. Варто лише почати і казковий світ чарівних квітів, рослин петриківського розпису захопить вас.










2 коментарі:

  1. Чудовий майстер-клас. Адже петриківський розпис - це світ краси і фантазії, поетика природи, втілена на папері. Відома техніка малювання перетворилася на бренд. А головне, що вашим відвідувачам сподобалось творити цю красу своїми руками. Дуже добре, що є майстри, які можуть навчити всіх бажаючих цієї техніці розпису.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо за теплі слова! Ми намагаємося донести до читачів красу мистецтва, організовуючи майстер - класи, запрошуючи майстрів своєї справи.

    ВідповістиВидалити