Відділ естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів

Бібліотека для дитини - це книга, інформація, допомога у навчанні. Однак, сучасна бібліотека створює також творчий простір для проведення дозвілля дітей. Саме тому і був створений відділ «Естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів». Домінуючою функцію якого є культуротворча діяльність, а саме пошук, виявлення та розвиток творчих здібностей дітей, організація змістовного дозвілля користувачів.
ЛАСКАВО ПРОСИМО!!!

вівторок, 26 листопада 2013 р.

"Петриківський диво - цвіт"

В основі петриківського мистецтва лежить образне сприйняття рідної природи, любов до української землі. Класичними елементами петриківського живопису є навколишні рослини, зображення яких, до речі, не використовується ні в одному з існуючих видів розпису.


Орнаментні мотиви, де переважають яскраві, насичені тони, привертають увагу не тільки колоритом, але й надзвичайною цілісністю творчої ідеї. Простота малюнка насправді приховує довгу й копітку роботу. Основними мотивами розпису є польові квіти, гілки калини, мальви, півонії, айстри.
26 листопада у відділі естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів відбувчся майстер - клас "Петриківський диво - цвіт".



Діти, які завітали на захід познайомилися з історією петриківського розпису, основними його  елементами, навчилися малювати живописні квіти, кетяги калини, листячко.



Немає коментарів:

Дописати коментар