Відділ естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів

Бібліотека для дитини - це книга, інформація, допомога у навчанні. Однак, сучасна бібліотека створює також творчий простір для проведення дозвілля дітей. Саме тому і був створений відділ «Естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів». Домінуючою функцію якого є культуротворча діяльність, а саме пошук, виявлення та розвиток творчих здібностей дітей, організація змістовного дозвілля користувачів.
ЛАСКАВО ПРОСИМО!!!

четвер, 10 липня 2014 р.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ШОКОЛАДУ

Привіт, мої дорогі ласунчики!!!

   А чи знаєте ви, який сьогодні день? Так, звісно, саме сьогодні 11 липня - свято всіх ласунів - Всесвітній день шоколаду!!! Це свято вперше придумали французи в 1995 році, а згодом воно набуло поширення у багатьох країнах світу. Щоб краще познайомитись з історією шоколаду, пропоную переглянути невеличке відео про наш улюблений шоколад.


"Про шоколад вічно ходять різні думки з приводу його "корисності", та й впливу на організм в цілому. Деякі вважають, що навіть шматочок шоколаду може зіпсувати фігуру, інші говорять, що шоколад шкодить зубам ... і т.д. і т.п. Ось десять цікавих фактів про шоколад, які допоможуть вам дізнатися дещо нове про ваші улюблені ласощі."

1. Шоколад піднімає настрій
Це, між іншим, науково доведений факт. У шоколаді міститься велика кількість особливої ​​речовини під назвою триптофан, яке різко збільшує рівень вироблення ендорфінів, які, як відомо, навіть називають "гормони щастя".
2. Справжнісінькі "чокомани" - швейцарці
Житель цієї прекрасної альпійської країни в середньому з'їдає близько десяти кілограм шоколаду в рік.
3. Шоколад - найпотужніший афродизіак.
У шоколаді міститься фенілетиламін і фенамін - речовини, активно виробляються нашим мозком, коли ми збуджені. Найвищий їх рівень в організмі під час оргазму. До речі, ще стародавні ацтеки вважали, що шоколад - сильно збудливий продукт.
4. Шоколад - сильний антидепресант
Скажімо спасибі таким речовинам, як пеніетілен і анадамід.
5. Сім мільярдів доларів щороку витрачають люди на шоколад
Примітно те, що найбільше цих ласощів продається до кінця осені. У середньому людина з'їдає близько 5 кіло шоколаду в рік.
6. Шоколад і тиск
Темний шоколад має властивість знижувати кров'яний тиск - 2 цукерки в день і ви відчуєте ефект.
7. Шоколад НЕ псує фігуру
Цей факт залишається під питяянням і по сьогодні.
8. Шоколад допомагає при кашлі
Причому справляється він з цим краще всяких новомодних ліків.
9. Шоколад - їжа богів
Саме це означає латинською ботанічна назва рослини Theobramba cacao.
10. Шоколад і холестерин
Ця нямка також знижує рівень холестерину, тим самим сприятливо впливаючи на нашу серцево-судинну систему.

2 коментарі:

  1. А Ви відмітили це свято плиточкою шоколаду, шоколадними цукерками, чи може феліжанкою гарячого шоколаду? Справді смачненьке свято? Солодкого життя Вам!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Так, солодощі дуже полюбляю, особливо мені подобається шоколад "Корона" молочний з цільними горіхам. Відсвяткувала з улюбленим шоколадом. Дякую за побажання і за коментар!!! Приємно, що зайшли в гості)))!

    ВідповістиВидалити